15 Şubat 2014 Cumartesi

Çatı Tamirinde Dikkat Edilmesi Gerekenler...

Geçen yıllar, hava koşulları ve yağış nedeniyle yıpranan, su sızdıran çatıların tamir edilmesi gerekebilir. Tamir edilmeyen çatılardan akan sular, evlerin duvarlarına zarar verir, binanın hasar görmesine, nem ve rutubete sebep olur.

Çatı tamiri ankara yapılırken güvenlik önlemleri ihmal edilmemelidir. Bunun için emniyet halatlarıyla güvenliği sağlayabilirsiniz.

Güneşli bir günde çatı tamamen kuru iken yapılacak çatı tamiri sırasında kauçuk tabanlı ayakkabılar giymek ve elektrik kablolarının ya da hatlarının konumuna dikkat etmek gereklidir.

Su sızıntılarına sebep olan çatlakların ve kalkma, kırık, yırtık gibi hasarların tamiri iyi yapılmadığında ilerleyen dönemde yeniden tamir ya da değişiklik gerekeceği için çatı tamirinde maliyet artacaktır. Bu nedenle tamir işleminde her yapım aşamasına dikkat edilmeli ve en sonunda da çatının sızdırmazlığı kontrol edilmelidir.

Şiddetli rüzgar, fırtına, dolu, yağmur ve kar gibi hava koşullarında zarar görmemesi için çatı tamirinde kullanılan malzemelerin kaliteli ve dayanıklı olmasına özen gösterilmelidir. Çatı tahtaları ve osb gibi malzemelerle çatının dayanıklılığı artırılmalıdır. Çatı kaplama izolasyon malzemeleri de belli kalınlıkta olmalıdır.

Çatı oluklarında bulunan küçük delikler membran ile kapatılmalı, tamiri yapılamayacak durumda ise oluklar yenisiyle değiştirilmelidir.

Çatının ana yapısındaki tamir edilemeyecek durumda olan hasarlar durumunda en doğru yöntem, çatıyı tamamen değiştirmek olacaktır.

Rüzgar gibi kötü hava koşullarına karşı dayanıklı olup, kalkma ve uçma yapmayan shingle ve kiremit gibi çatı örtüleri, tamir tekniklerine uygun olarak yapılmalıdır. Değişik renk ve modelde sunulan shingle, kiremit ve diğer çatı örtülerine göre daha hafif ancak daha estetik ve dekoratif görüntü sağlamaktadır.

Çatı tamiri yapılacak mekan, bulunduğu il ve ilçe belediyesinin tarihi, turistik amaç taşıyan yapılarından olması halinde belediyeden izin alınması gerekebilir. Bu nedenle çatı tamiri yapılmadan önce ilgili yerlerden bilgi alınmalı ve izne tabi olunduğu anlaşılırsa belediyenin isteyeceği belgeler hazırlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder