19 Mart 2018 Pazartesi

22 Yılın Ardından Güncellenen “Türkiye Deprem Tehlike Haritası” Resmi Gazete’de Yayımlandı

AFAD ve bazı devlet üniversiteleri tarafından güncellenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası, dünkü Resmi Gazete’nin 30364 sayılı mükerrer sayısında yayımlandı. Türkiye Deprem Tehlike Haritası 1996 yılından beri ilk defa güncellendi.


AFAD 2018 Türkiye Deprem Tehlike Haritası


Türkiye Deprem Tehlike Haritası, 22 yılın ardından güncellendi. 1996 yılından beri ilk defa yenilenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği dünkü Resmi Gazete’nin 30364 sayılı mükerrer sayısında yayımlandı.

İlerleyen günlerde detaylı hali AFAD’ın internet sitesinde yayınlanacak olan harita; ODTÜ, Boğaziçi, Çukurova, Akdeniz, Sakarya Üniversitesi, Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü ve AFAD yetkililerinin çalışmalarıyla hazırlandı.

Yenilenen harita ve buna ilişfamily members parametre değerleri sayesinde yeni yapılacak binalar deprem tehlikesine göre tasarlanacak ve bu parametler göz önünde bulundurulacak.

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ile ilgili karara ek olarak AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği de dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik ile; yeni yapılacak, değiştirilecek ve büyütülecek tüm binaların deprem tehlikesine göre tasarlanması ve güçlendirilmesi ile ilgili koşullar belirlendi. Deprem etkisi altında binaların tasarımı için Yönetmeliğin ekinde yer alan esaslar uygulanacak.

Bu yeni yönetmelik ile birlikte 6/three/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na ilişrelations parametre değerlerinin verildiği kararın yürürlüğe girme tarihi ise 1 Ocak 2019.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder