3 Ekim 2018 Çarşamba

TOKİ Ankara Kuzeykent Projesi

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, ikinci etabı tamamlanmak üzere olan Ankara Kuzeykent Projesi’ni basın mensuplarına gezdirdi.

 Proje bitirildiğinde 50 bin nüfusu barındıracağını bildiren Ergün Turan, çok prestijli bir hayat kısmı oluşturduklarını söyledi. Ankara Protokol yolu üstünde TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla tasarlanan proje ile ilgili bulgular veren Turan, proje amacıyla bir yasa çıkarıldığını hatırlatarak bu kapsamda 6 bin 500 gecekondunun tahliye edildiğini kaydetti. Projenin 5 bin 82 konuttan meydana gelen ikinci etabının senenin ikinci %50 sinde kullanılmaya başlayacağını dile getiren Ergün Turan, 770 bin metrekare rekreasyon alanına sahip konutların yanına yapımı süren Ankara’nın en büyük kongre merkezinin de bitmek üzere olduğunu vurguladı.

 Projenin ilk 250 dairelik bölümünü 6 Mart’ta belli artırma ile satışa sunacaklarını bildiren Turan, Turan, projenin kentsel dönüşümde Türkiye'nin nereden nereye yaklaştığını de gösterdiğini vurguladı. Ergün Turan, TOKİ'nin en çok konut yaptığı illerden birinin Ankara olduğunun altını çizerek, bunların mühim kısmının da kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

  Projede konutlar 3+1 ve 4+1 türünde üretiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder