24 Şubat 2013 Pazar

Yeni Çatı Yapımı


Çatı kiremitleri özellikle Avrupa, Amerika ve İskandinavya ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tüm iklim şartlarına dayanabilen metal çatı kiremitleri çelik üstü galvaniz, astar, polyester ve boya kaplı olup 8 kattır. Metal kiremitler bu özellikleri sayesinde kırılmaz, çatlamaz ve bakım gerektirmez. Metal kiremitler istenilen renklerde çatılara uygulanabilmektedir. Üretici firmalar metal kiremitlere 30 yıla kadar garanti vermekle birlikte uygun iklim koşullarında 100 yıl ömrü vardır.
Metal kiremitler, astarlı çelik levha geleneksel kiremit şeklinde preslendikten sonra, mineral dolgulu akrilik tabaka ile kaplanır. Bu tabakanın üzerine taş granüller uygulanır ve en son şeffaf akrilik tabaka ile kaplanır. 50 mm boyunda, 2,5 mm çapında sıcak daldırma yöntemi ile galvanizlendikten sonra özel boyalar ile boyanarak korozyona karşı güçlendirilmiş metal kiremit çivileri ile monte edilir. Aksesuarların montajında ise aynı özelliklerde 30 mm boyunda çiviler kullanılır.
Aksesuar montajından sonra çivi başlarının kapatılmalarında ve gerekli görülen diğer yerlerde kullanılmak üzere özel kopolimerlerden ve aynı renklerde doğal taş granüllerden oluşan rötuş takımı kullanılır.
Metal kiremit ve aksesuarlarının kesim ve bükümleri için bükücü, giyotin ve teneke makası gibi alet edevatları piyasadan temin etmek mümkündür. Dekoratif yüzeylere uyan ek bitiş elemanları istek üzerine sağlanabilir.

Özellikleri

Paneller alından monte edildiği için su sızdırması olmaz, rüzgâra karşı direnç sağlar.
Paneller mahya, baca, duvar dibi vadi dere gibi bitişlerde detaya uygun kesilip kıvrılabilir. Böylece sorunsuz ve estetik bir çatı sistemidir.
Koruyucu kaplamalar panelin ömrünü uzatır.
12-90 derece arası her eğimde kullanılabilir.
Çatı yenilemede eski kaplama üzerine monte edilebilir.
Özel amaçlı kullanımlarda elektromanyetik parazit önleyicidir.
Çağdaş teknolojiyle üretilmektedir.
Yangına karşı dıştan garantidir, içten ise geciktirici özelliği vardır
Üzerindeki son akrilit katman sayesinde suyun çabuk akması sağlanmıştır
Gözeneksiz yüzeyi ile mantar ve yosun oluşumu engellenmiştir.

Avantajları

Tüm iklim koşullarına dayanıklı olup uzun ömürlüdür. 30 yıl süreyle garantilidir
Klasik görünümü ve renk seçenekleriyle yapılara güzel bir görünüm kazandırır.
Uzun yıllar bakım gerektirmez 
Normal kiremide göre 1/7 oranında daha hafiftir.
Binanın yükünü azalttığından dolayı malzeme tasarrufu sağlar
Çelik esaslı olması sebebiyle elastiktir; kırılmaz, çatlamaz
Montaj tekniğindeki yatay çivileme sayesinde rüzgâr ve depreme karşı maksimum direnç sağlar
35-45 derecelik ısı değişimine karşı güvenle kullanılabilir
200 mm yağışla birlikte 150 km/saatlik rüzgârda dahi doğru uygulanmış renk metal çatı sistemi sızdırmazlık garantisi sağlamaktadır.

Kullanım Alanları

Villalar, apartmanlar, fabrikalar, sosyal tesisler, kısaca estetiğin ve sağlamlığın ön planda olduğu tüm yapılarda güvenle kullanılır. Renk seçenekleriyle ortama uyum sağlayarak yapılara estetik bütünlük sağlar. Tüm iklim koşullarına dayanıklı olan metal kiremit, yüksek ve düşük eğimli çatılarda bile güvenle uygulanabilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder